Teraco ploščice

Teraco ploščice

29.04.2024

Teraco ploščice se vračajo v modo!

Teraco ploščice in tlaki obstajajo že več stoletij, saj izgledajo izjemno estetsko. Omenjen stil se je prvič pojavil v Italiji v 18. stoletju, razvil pa se je iz rimske in renesančne dediščine. Dejstvo, da se je uporabljal v palačah, cerkvah in drugih zgodovinskih zgradbah, priča o njegovi eleganci in prefinjenem videzu. Prav iz tega razloga se terrazzo ploščice uporablja še danes. Na trgu je trenutno pestra ponudba različnih videzov, vsem pa je skupen zanimiv barvni dekor. V nadaljevanju vam bomo predstavili več podrobnosti in vam med drugim tudi zaupali, koliko je teraco cena za m2.

teraco ploščice

Kako izgledajo terrazzo ploščice?

Preden se posvetimo posebej teraco ploščicam, naj naprej pojasnimo, kaj teraco sploh pomeni. Za slednjega je značilen nekoliko poseben videz, saj gre za mešanico kamna, granita, marmorja ali stekla ter cementa. Z brušenjem materialov namreč dobimo agregat, ki izgleda kot beton, pomešan s kamenčki. Na voljo je v več različnih tipih in odtenkih, kar pomeni, da je izbira neskončna. Odločitev, kakšna tla izbrati, je zato vse prej kot lahka, saj so na voljo tudi različne vrste teraca:

- Liti tlaki: ta vrsta je uporabljena najpogosteje, saj omogoča enoten videz brez fug. Narejen je tako, da se na izdelan estrih vlije betonska zmes, katero se kasneje pobrusi in impregnira. Čeprav je zanj značilen lep videz, pa je vseeno potrebno upoštevati, da potrebuje vsaj 10 cm višine.
- Prefabrikati: podobno kot liti tlaki tudi ta vrsta omogoča videz brez fug, a se jo večinoma ne uporablja za tla, temveč kot stenske obloge. Prefabrikati so primerni predvsem za kopalnice.
- Teraco ploščice: so zelo priljubljene, saj jih je enostavno položiti, ne potrebujejo posebne višine (2 cm povsem zadostujeta), izgledajo estetsko, poleg tega pa je teraco cena za m2 v obliki ploščic izjemno ugodna. Če vam je opisan videz všeč, je ta vrsta tal zagotovo najcenejša.

teraco ploščice

Zakaj izbrati teraco ploščice?

Nizka teraco cena za m2 in lep videz pa nista edini lastnosti, ki odlikujeta to vrsto tal. Kot že omenjeno, gre za kombinacijo materialov med katerimi se tvorijo zelo močne kemične in fizične vezi. Iz tega razloga so terrazzo ploščice izjemno vzdržljive in robustne. Zaradi svoje vsestranskosti jih lahko uporabimo praktično povsod, tako za stenske kot talne obloge. Razveselimo vas lahko celo z zanimivim dejstvom, da niso primerne le za notranjo uporabo, temveč tudi za zunanjo. Gres različica je odporna na vse vremenske razmere ter tako navdušuje z izjemno dolgo življenjsko dobo. Ker je praktično povsem vodoodporna, je zelo enostavna za vzdrževanje. Na tem mestu je potrebno poudariti, da so notranje obloge prav tako zelo hvaležne za uporabo, zato ni nič čudnega, da so tako priljubljene.

teraco ploščice

V katerih prostorih uporabiti teraco?

Cena za m2 je zares ugodna, montaža in vzdrževanje pa enostavna, zato jih lahko zlahka uporabimo v več prostorih v našem domu. Zahvaljujoč dekorativnim lastnostim kombiniranega materiala, teraco ploščic ni težko kombinirati z ostalim pohištvom ter različnimi stili, poleg tega pa lahko zlahka ohranjamo vedno čist videz.

talna keramika


Terrazzo ploščice so idealna izbira za hodnike in predprostore

Za vhod in hodnik je težko izbrati prave talne obloge, saj je potrebno upoštevati precej visoko obrabo. V hišo namreč vstopimo kar v čevljih, s katerimi vnesemo tudi razno umazanijo in morebitne kamenčke. Prav zato je pomembno, da izberemo material, ki je trpežen na odrgnine, obenem pa ga je enostavno čistiti. Omenjene obloge so iz tega razloga super izbira, saj kljub robustnosti izgledajo prefinjeno in privlačno. Prepričani smo, da z lepim videzom ne bodo navdušili le vas, temveč tudi vaše prijatelje, sosede in širšo družino. Eleganca bo vašemu domu dodala pridih modernosti. Blatne madeže in umazanijo boste z njih preprosto obrisali s krpo, tako da bo vhod vedno izgledal svež in sijoč.

teraco ploščice


V kopalnici lahko teraco ploščice položite na stene in tla

Omenjen stil pride še posebej do izraza, ko z njim prekrijemo večje površine. Tega so se zavedali že Italijani, ki so kombinacijo materialov uporabljali v večjih zgodovinskih in verskih objektih. Če vas je tak videz očaral, vam priporočamo, da s terrazzo ploščicami obložite tako tla, kot tudi stene. Med njimi uporabite fugirno maso v isti barvi, kar bo končni izgled še izboljšalo. Ker so izjemno odporne na različne vplive, jih lahko uporabite tudi na stenah tuš kabine. Tako boste poskrbeli za zaključen in eleganten videz celotnega prostora. Ob vstopu v kopalnico se boste počutili, kot da ste vstopili v rimsko sobano.

teraco ploščice

Teraco cena za m2 je tako ugodna, da jih lahko položite tudi v kuhinji!

Italijanski stil nas največkrat popelje nekam na mediteran, kjer življenje poteka bolj umirjeno. Če si tudi vi želite med kuhanjem počutiti sproščeno, vam svetujemo, da na tla položite terrazzo ploščice. Z njimi je enostavno kombinirati kuhinjske elemente – ti so lahko leseni ali enobarvni. Priporočljivo je, da izberete tla v beli ali bež barvi, saj bo tako prostor izgledal svetlo in čisto.

teraco ploščice

 
 
 

 
 
 
 
 
KONTAKT

Šlandrova 4
1231 Ljubljana-Črnuče

Tel.: 01 561 26 16

Fax: 01 561 24 67

info@keramtrade.si

SLEDITE NAM